Kabeh TOPICS

+

VirtualDub Tutrioal: Carane Gunakake VirtualDub

VirtualDub Pendidikan kanggo file Processing AVI lan bisa lengkap karo saringan video pihak katelu. Senajan iku ora supaya kebak-Bintang editors video profesional, mesthi bisa ngrampungake luwih saka sawetara tugas sing bisa mikir sing perlu aplikasi kapisah kanggo. Kene ayo kang ndeleng carane nggunakake VirtualDub.

Part 1: Download VirtualDub

Page download VirtualDub lan nginstal. Ngene luwih njupuk versi 32bit, ora AMD64, supaya masalah karo codecs.

Part 2: Edit Video karo VirtualDub

Miwiti program lan pilih "Gambar"> "Berkas iki Bukak video" kanggo nambah file video. Mangga sok dong mirsani sing VirtualDub mung ndhukung AVI minangka standar. Yen sampeyan arep kanggo ngowahi jinis video kaya MP4 / MKV / WMV, waca Pandhuan iki >>

Saiki ayo kang njupuk dipikir ing editing video ing VirtualDub.

1. Split & Trim

VirtualDub nduweni kemampuan kanggo pamisah video utawa motong bagean saka file video karo panggeser posisi. Kanggo nindakake iki:

1. Menyang Menu Video lan mriksa "salinan stream Direct" pilihan. Banjur pindhah menyang Menu Audio lan nglakonana mangkono uga.

2. Gunakake "Sunting"> "Setel pilihan wiwitan" lan "Sunting"> "Setel pungkasan pilihan" swara kanggo milih bagean video. Iki uga bisa rampung liwat tandha-lan nandhani-metu tombol ing ngisor iki panggeser posisi utawa liwat ngarep lan Akhir tombol ing keyboard. Banjur sisih mentas dipilih bakal saiki bisa nguripake biru ing panggeser.

3. Sawise iku, klik "Gambar"> "Save as AVI" printah menu kanggo nyimpen babagan AVI.

edit video virtualdub

2. Join & Gabung

Kanggo nggabungake / dados setunggal kaping file video:

1. Go kanggo "Gambar"> "append Avi Segment" kanggo nambah video AVI liyane sing arep duwe video amba. Sampeyan mung bisa nambah file ing siji wektu, supaya yen sampeyan duwe akeh bagean video cilik, sampeyan kudu mbaleni langkah iki lan sing bisa biaya kathah wektu.

2. Menyang menu Video lan priksa "mode Processing Full" dipilih ana.

3. Klik "komprèsi" wonten ing Menu Video lan milih codecs video kanggo video output Panjenengan. Sawisé iku, pindhah menyang "Gambar"> "Simpen ros AVI" kanggo nyimpen karya piranti menyang komputer.

edit video virtualdub

3. Tanaman

VirtualDub ngijini sampeyan kanggo ngowahi ing awal wae Filter video, sampeyan bisa nindakake kanthi ngisor iki langkah ing ngisor iki:

1. Priksa yen sampeyan lagi ing "mode Full Processing" lan banjur pindhah menyang "Video"> "Filter-filter". Sampeyan bakal sok dong mirsani sing ana tombol Cropping sing ora cukup clickable (amarga iku mung aktif sawise sampeyan wis milih yang).

2. Banjur klik ing Tambah ... lan milih "null ndandani". Sing ora nindakake apa-apa kanggo video, nanging bakal ungray tombol Cropping saiki.

3. Ing kothak dialog Filter input cropping, sampeyan bisa salah siji sisih seret utawa nyetel offsets kanggo ngowahi video.

Tips: Ngganti dimensi bakal ngurangi kualitas video, nanging sampeyan bisa nggunakake Filter Ngowahi ukuran kanggo nggawe video dipotong minangka resolusi video asli kang.

edit video in virtualdub

4. Puter

VirtualDub uga ngijini sampeyan kanggo muter video ing sudhut sing beda. Punika trick sethitik kanggo muter video karo.

1. Pilih Menu Video menyang "Filter-filter".

2. Banjur klik ing Tambah ..., milih "Puter" lan klik "OK". Banjur Puter Filter bakal nyedhiyani sampeyan bakal kabeh opsi perlu kanggo muter video.

Sampeyan mesthi bakal sok dong mirsani ing ngarsane saka "muter 2" Filter. Pancen, iku ngidini sampeyan bisa milih jurusan rotasi video.

edit video in virtualdub

5. Compress

VirtualDub minangka program becik kanggo compress file video nalika isih mertahanake kualitas asli. Tindakake langkah ing ngisor iki kanggo ndeleng cara kerjane.

1. Priksa manawa "mode Processing Full" dipilih ing menu Video. Banjur pindhah menyang "Video"> "komprèsi" kanggo ngowahi munggah dialog ing ngisor iki.

2. Nalika ditampilake ing gambar, pilih xvid MPEG-4 codec lan klik tombol Ngatur kanggo nggawe setelan Xvid. Sampeyan bisa murah "Target bitrate" kanggo nggawe video cilik.

3. Banjur pindhah menyang Menu Audio lan pilih "mode Processing Full", lan klik "komprèsi" kanggo mbukak dialog, ngendi MPEG Layer-3 dianjurake.

4. Saiki, kanggo nggawe file teken, milih "Gambar"> "Save as AVI" pilihan lan menehi jeneng anyar kanggo file teken. VirtualDub saiki kudu miwiti nyimpen file teken menyang lokasi milih.

edit video in virtualdub

6. Copot / Tambah audio

Cukup sawetara wong kaya njabut swara saka file video asli lan ngganti karo audio anyar. Sampeyan bisa gampang entuk iki karo VirtualDub:

1. Menyang Menu Audio lan milih "Ora audio" kanggo mbusak audio asli.

2. Genti-genti, nambah audio anyar dening ngengingi ing "Audio saka file liyane".

3. Mbukak menu Video, pilih "Direct salinan stream" lan banjur pindhah menyang "Gambar"> "Save as AVI" kanggo nyimpen audio anyar.

edit video in virtualdub

7. Tambah Subtitles

Sampeyan bisa nggunakake VirtualDub bebarengan karo Filter VobSub Filter kanggo subtitles nampilaké (* .srt, * .sub, * .ssa, * .ass, etc) menyang film permanen. Punika carane:

1. First Filter download VobSub banjur Unzip kanggo nginstal. Sak instalasi VobSub, please priksa manawa sampeyan wis milih loro "VobSub kanggo VirtualDub" lan "TextSub kanggo VirtualDub lan AviSynth" ing Plugins. Sampeyan uga bakal perlu kanggo nemtokake direktori ngendi sampeyan wis unzipped VirtualDub.

2. Banjur pindhah menyang "Video"> "Filter-filter" kanggo ngowahi munggah dialog Filter-filter. Pilih TextSub, klik OK kanggo nggoleki file subtitle Panjenengan. Nalika lagi siap, pencet OK.

3. Go kanggo menu Video lan priksa "mode Processing Full" dipilih ana. Banjur klik "komprèsi" lan milih codecs video kanggo video output Panjenengan. Sawisé iku, pindhah menyang "Gambar"> "Save as AVI" kanggo nyimpen karya.

edit video in virtualdub

8. Nambah Logo / Watermark

Sampeyan bisa nggunakake logo Filter dibangun ing kanggo nambah watermark kanggo video ing VirtualDub ing sawetara klik.

1. Go liwat "Video"> "Filter-filter", klik Tambah ...

2. Ing dialog Tambah Filter-filter, pilih "logo" kanggo nggawa serep logo video dialog setelan. Kene sampeyan bisa nambah gambar logo lan nyetel setelan sing kaya.

3. Sawisé iku, pindhah menyang Gambar Menu, pilih "Save as AVI". Ketik jeneng anyar lan nyimpen file.

edit video in virtualdub

9. ngganti Kontras / Padhang

Duwe sawetara video peteng kang badhe kados Padhangake supaya sampeyan bisa ndeleng wong luwih? Ayo kang ngenthengake wong munggah karo VirtualDub.

1. Pilih Menu Video menyang "Filter-filter".

2. Banjur klik ing Tambah ..., milih "padhange / kontras" lan klik "OK". Mundhakaken dicokot padhange utawa kontras sing pengin, cobanen sawetara kombinasi nganti output cara sing arep.

3. Banjur pindhah menyang "Gambar"> "Save as AVI". Ketik jeneng anyar lan nyimpen file.

edit video in virtualdub

10. Take Snapshot

Arep nyimpen gambar saka video? VirtualDub alat paling apik kanggo nindakake iki. Nglakoni:

1. Iku becike kanggo nggawe folder anyar supaya sampeyan bisa ngemot kabeh gambar ana amarga ana ora pilihan ing VirtualDub kanggo nggawe folder anyar nalika sampeyan lagi milih folder target.

2. Sawisé iku, pindhah menyang "Gambar"> "Ekspor"> "Image urutan ..." kanggo ngowahi munggah dialog format Filename lan nggawe setelan sadurunge ngekspor gambar saka video.

Yen sampeyan lagi kasengsem ing njupuk gambar asli seko siji saka pemandangan ing video lan nyunting ing, ngomong, MS Paint, sampeyan bisa kanthi gampang nggunakake tandha geser kanggo posisi iku ing pemandangan tengen, penet Ctrl + 1 utawa menyang "Video" > "Copy pigura sumber menyang clipboard".

edit video in virtualdub

Part 3: Motret Video karo VirtualDub

VirtualDub uga ngijini sampeyan kanggo nangkep video saka webcam utawa video piranti ditempelake menyang komputer. Part bakal iki jelas babagan carane.

1. Ngalih menyang Mood Capture

Nguripake piranti webcam utawa video lan priksa manawa iku bener disambungake menyang komputer. Banjur miwiti VirtualDub. Menyang "Gambar"> "Dijupuk AVI" lan ing kothak dialog Jupuk bakal pop munggah.

2. Pilih Piranti Jupuk lan Output Folder

Banjur mencet "Piranti" tombol kanggo milih piranti ditempelake sing arep digunakake. Banjur pindhah menyang "Gambar"> "Setel Capture Gambar" lan milih nyimpen lokasi kanggo video sing dijupuk. Ketik jeneng kanggo file video ing "File Name" kolom input. Klik "Simpen" tombol.

edit video virtualdub

3. Miwiti kanggo Dijupuk Video Panjenengan

Nalika sampeyan lagi siap, klik "Capture"> "Capture Video" saka menu gulung-mudhun. Banjur VirtualDub bakal dijupuk video saka piranti ditempelake. Yen sampeyan pengin kanggo mungkasi ngrekam, klik "Capture" ing menu, banjur pilih "Stop Capture" saka dhaptar gulung-mudhun.

Tip: Yen sampeyan arep kanggo nyoba nyekel sadurunge ngrekam video, pilih "Capture"> "Dijupuk Test Video". Iki menehi kesempatan kanggo laku sadurunge sampeyan bisa mlaku dijupuk video. Sampeyan uga bisa ngaktifake utawa mateni Jupuk audio saka Menu Audio.

edit video virtualdub

Part 4: VirtualDub FAQ

Punika VirtualDub FAQ cepet irit wektu nggoleki Internet.

1. Piye carane aku njaluk MPEG-2 Support ing VirtualDub?

MPEG-2 ora didhukung dening VirtualDub. Nanging, iku bisa frameservered kanggo VirtualDub nggunakake script AVS . Solusi sing nggunakake VirtualDubMod utawa fccHandlers MPEG2 mod.

2. Apa ora "kesalahan Paket Sinkronisasi" Tegese?

Iku tegese salah siji saka loro kemungkinan:

1. Sampeyan duwe file MPEG-2, kang VirtualDub ora ndhukung. Waca Pitakonan sadurungé bisa solusi.

2. Sampeyan duwe MPEG-1 file sing wis rusak. VirtualDub kang MPEG-1 parser punika intolerant kasalahan dibandhingake parser AVI, supaya sayangé ana solusi gampang kanggo masalah iki.

3. Apa VirtualDub Ngomong Ora Capture Piranti?

VirtualDub perlu Video kanggo driver Windows (VFW) Jupuk dijupuk. Piranti ngolah (DV) ora nyedhiyani driver kuwi, lan kanthi mangkono ora bisa digunakake dening VirtualDub ing kabeh. Yen piranti wis Windows Driver Model driver (WDM), iki bisa digunakake sacara ora langsung déning VirtualDub liwat pambungkus Microsoft (dituduhake minangka "Microsoft WDM Image Capture (Win32)"), nanging iku lumpuh ing fungsi lan uga katon yen bungkusan wau iku jip.

Top