Kabeh TOPICS

+

Apa Lengkap pemisahan Lan Cara Nggawe Lan pemisahan Lengkap?

Meaning lan nggunakake pemisahan Lengkap

Iku penting banget sing pemisahan lan Format hard disk sadurunge sampeyan bisa nyimpen data ing. Mangkono sing mbutuhake pemisahan lengkap. Sing sing pemikiran apa bener ateges pemisahan lengkap? Inggih, iki sing sing nduweni kemampuan kanggo terus utawa drive liyane logis. Iki drive logis apa fungsi ing cara sing padha kanggo sekat utami nanging padha ora bisa Nanging bisa digunakake kanggo njaluk sistem operasi mlaku. Pemisahan lengkap bakal ngaktifake sampeyan nggawe sawetara drive logis minangka walikane pemisahan utami kang mung winates kanggo papat sekat. Kaya pemisahan utami, sekat logis bisa digunakake kanggo nyimpen data.

Prabédan antarane pemisahan utami, pemisahan lengkap lan pemisahan logis

Supaya ngerti sekat sing disk wis, Manajemen Disk mbukak ing Windows. Kene sampeyan bakal weruh volume drive karo jinis pemisahan pamilike wonten ing kolom cap "Status". A pemisahan utami pemisahan sing bisa digunakake minangka pemisahan sistem. Yen disk ora duwe pemisahan sistem sing bisa desain kabèh disk minangka pemisahan lengkap siji.

Sekat utami tansah gedhe-gedhe utama. Yen disk wis luwih saka siji pemisahan, banjur pemisahan page (iso digunakke minangka ngemu data) tansah pemisahan utami. Kanthi gawan, sekat utami duwe tandha belang peteng-biru.

Pendekatan tradisional ngendi sampeyan mung duwe siji pemisahan utami banjur pemisahan lengkap ora ono migunani kanggo volume NTFS. Saiki, sekat utami kapisah sing dibutuhaké kanggo saben sistem operasi.

Déné pemisahan utami digunakake kanggo terus data, lan pemisahan lengkap ora terus data wae. Iku fungsine iku mung kanggo terus sekat logis. Iku mung sing sing ngemu drive logis.

A pemisahan utami manèh iku pemisahan lengkap. Sub-sekat sing disebut sekat logis. drive Logical sing drive sing dienggo kaya sekat utami nanging ora bisa digunakake Bukak sistem operasi. Iki prabédan nyata antarane sekat logis lan sekat utami.

Sekat utami mung winates kanggo kanggo nalika nalika sampeyan nggunakake pemisahan lengkap, iku bisa duwe sampek limalas sekat ing disk. Kanggo nggawe pemisahan lengkap, sampeyan kudu duwe papan dienggo.

Carane nggawe pemisahan lengkap

Ing ngisor iki langkah nuduhake carane nggawe pemisahan lengkap.

  1. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  2. A Welcome to New pemisahan Wisaya bakal mbukak. Kene sampeyan bakal weruh sawetara informasi dhasar ing apa bisa rampung karo tuntunan. Klik sabanjuré kanggo nerusake menyang langkah sabanjure.
  3. Pilih jinis saka pemisahan kanggo nggawe. Ngono pilih pemisahan Lengkap.
  4. Yen sampeyan wis milih jinis pemisahan, ing langkah iki sing dibutuhake kanggo nemtokake ukuran pemisahan. Sampeyan bakal diwenehi maksimum lan ukuran minimal. Mung ngetik ing ukuran pemisahan sing dikarepake.
  5. Ing langkah iki, maneh setelan milih lan banjur klik tombol Rampung. Proses pemisahan bakal langsung didhisiki ora melu-melu pengguna liyane.
  6. Nalika proses bakal rampung, iki carane disk bakal katon kaya.

    Jumlah witjaksono menyang papan sing wis diparengake kanggo pemisahan Lengkap bakal ngurangi papan Unallocated.

Carane kanggo dibagi lan Lengkap menyang saperangan sekat logis

Yen sampeyan wis digawe pemisahan Lengkap, sampeyan saiki bisa nggawe nomer sing dipengini saka sekat Logical. Mung tindakake langkah-langkah prasaja ngisor iki;

  1. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  2. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  3. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  4. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  5. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  6. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.
  7. Ing tampilan grafis, klik-tengen ing papan Unallocated lan pilih pemisahan New.

Disk saiki bakal katon kaya iki;

Mbaleni langkah ndhuwur kanggo nomer saka sekat logis sing arep. Miwiti kanthi ngeklik ing papan Free lan ing kantos langkah pungkasan.

Top