Kabeh TOPICS

+

Carane nggawe pemisahan ing Windows 10 lan Mac OS X

Pembagian iku divisi saka komputer hard drive menyang perangan beda. Sampeyan bisa pemisahan hard drive kanggo sistem file beda. Sampeyan bisa pemisahan iku kanggo NTFS, HFFS + utawa sistem file FAT. Nalika sampeyan pemisahan hardisk bakal luwih gampang kanggo sampeyan ngatur data. Sampeyan bisa ngatur music, video, dokumen, foto lan luwih kanggo akses gampang. Pembagian uga ngijini sampeyan kanggo bisa nggunakake sawetara sistem operasi ing piranti. Kayata nalika sampeyan pemisahan iku kanggo NTFS sampeyan bakal bisa nggunakake windows, HFS + ndhukung sistem operasi Mac. Ing acara ing ngendi sampeyan wis partitioned data, iku bakal luwih gampang kanggo Format sekat tanpa nggowo pengaruh data ing sekat liyane. Dadi yen sampeyan isih nyimpen kabeh data ing salah siji drive banjur sawijining wektu kanggo pemisahan hard drive lan ngatur file data.

Cara Nggawe pemisahan On Windows 10

Wis diinstal Windows 10 komputer? Windows 10 release paling anyar dening Microsoft. Iku wis meningkat sistem operasi sing luwih saka sistem operasi sadurunge liyane. Yen sampeyan wis instal iki sistem operasi paling anyar sing kudu pemisahan komputer hard drive nggunakake Manajemen Disk. Punika nuntun menyang pembagian Hard drive ing Windows 10.

Step1. Bukak komputer lan mlebu komputer

Langkah 2 . Klik ing Gambar Explorer tombol. Ing jendela anyar sing bakal mbukak klik-tengen ing PC iki lambang.

Langkah 3 . Ing menu sing katon Klik ing Ngatur.

Langkah 4. Ing jendela anyar klik Management Komputer, kang dumunung ing sisih kiwa ndhuwur. Menu bakal katon klik ing Storage kanggo njaluk Manajemen Disk.

Langkah 5 . Saiki klik ing drive utami kang biasane huruf "C:" Banjur Nyilikake Volume kanggo njaluk papan memori cukup sing uga wis digunakake nalika nginstall Windows 10. nyilikake Drive C: Klik kaping pindho ing.

Langkah 6. Saiki klik ing wilayah unallocated sing bakal pengin nggawe sekat. Ing menu konteks mudhun lan klik ing volume Japanese New . Bakal langsung sampeyan tuntunan jendhela ngendi sampeyan mung kudu klik ing sabanjuré kanggo nerusake karo drive pembagian hard.

Langkah 7 . Ing Japanese Volume Wisaya New jendhela sing ditampilake sampeyan kudu nyedhiyani specification volume saka pemisahan hardisk. Sampeyan bakal bisa ndeleng ukuran volume saka disk ing MB, papan disk minimal lan volume sing arep ditambahi pemisahan. Mesthekake ngetik ukuran cocok Go kanggo dhasar jendhela lan klik ing Sabanjure.

Langkah 8. Saiki ing Letter Drive Nemtokake utawa path, sampeyan kudu milih layang kanggo akses luwih gampang. Sampeyan bisa milih kanggo ninggalake tanpa tanggung jawab layang nanging apik kanggo nemtokake supaya sampeyan bisa ngerti drive lan ngatur kabeh mau kanthi gampang. Sawisé iku, klik ing Sabanjure lambang.

Langkah 9. Saiki sampeyan kudu milih pemisahan Format specifications. Pilih sistem file, ukuran volume lan label klik ing sabanjuré.

Langkah 10. Akhire ing Ngrampungke New prasaja Volume Wisaya sampeyan bakal specification pemisahan. Kanggo nggawe klik pemisahan ing Rampung lan pemisahan siap dienggo.

Carane nggawe pemisahan ing Mac OS X

Yen sampeyan mlaku sistem operasi Mac ana uga kudu pemisahan hardisk internal awit iku bakal luwih gampang kanggo mange data. Menapa malih bakal ngidini akeh kedhaftar kanggo nggunakake komputer. Sistem operasi Mac kalebu; Mac OS X10.7 (Lion), 10.8 (Mountain Lion), 10.9 (Mavericks) 10.10 (Yosemite) lan paling anyar dirilis punika 10.11 (El Capitan). Ing versi lawas kalebu Tiger lan Salju Leopard. Karo sembarang iki sampeyan isih bisa nindakake pemisahan hard drive. Sadurunge pembagian hard drive internal, iku Highly saranake sing nggawe bali munggah sing data ing hard disk drive utawa ing akun iCloud yen sampeyan duwe siji. Kabeh sing perlu fitur Disk sarana ing komputer banjur tindakake langkah iki.

Langkah 1 . Mlebu menyang mac lan pindhah Finder lan klik ing Aplikasi. On Aplikasi gulung mudhun kantos sampeyan njaluk Utilities lambang. Banjur klik ing Disk lambang sarana.

Langkah 2 . Ing jendela anyar, ing sisih ndhuwur klik panel kiwa ing hard drive, kang bakal disorot biru.

Langkah 3 . Saiki ing tengah saka jendhela sing bakal ndeleng Sepindah, Busak, pemisahan, RAID lan mulihake opsi. Klik ing pemisahan

Langkah 4.  Senadyan ngeklik ing sampeyan bakal weruh tata pemisahan lan sampeyan kudu o nyedhiyani Informasi pemisahan. Nyedhiyani nomer saka sekat sing arep, jeneng saka sekat lan ukuran volume klik ing Aplikasi.

Langkah 5. Saiki yen sampeyan manawa saka sekat sing arep klik ing pemisahan ing pesen konfirmasi sing bakal katon ing layar. Bakal nampilake nomer saka sekat sing wis digawe. Akhire konfirmasi tumindak kanthi ngeklik ing pemisahan.

Nalika sampeyan bisa ndeleng iku supaya pembagian gampang ing mac!

Cara Ngatasi Ing Mundhut Data Masalah Sawise Nggawe pemisahan

Sawise pembagian komputer hard drive lan sampeyan sok dong mirsani sing data wis ilang, sumelang cathetan wiwit Wondershare Data Recovery bakal ngaktifake sampeyan mulihake kabeh data ilang amarga pembagian. Iku uga bisa nompo data ilang data amarga pambusakan inattentive, karusakan, sistem kacilakan, virus format serangan lan skenario wae sing bisa ngeculke data. Piranti lunak iki kompatibel karo loro mac lan windows sing mung perlu kanggo ngundhuh versi bener kompatibel karo komputer. Bisa mulihake kabeh file data saka komputer lan piranti apa wae hotspot liyane. Punika cara kerjane sawise ngundhuh.

win Version mac Version

Langkah 1. Pilih mode Recovery data.

Ana papat mode Recovery; . Lost Recovery, Resume, Recovery Raw, lan pemisahan Recovery  Klik ing pemisahan Recovery mode.

Langkah 2. Pilih path Gambar lan Koleksi

Kene klik ing drive sing ilang data. Banjur pilih jinis-jinis file sing ilang ing komputer. Yen kabeh wis ilang, klik ing Kabeh jinis . Banjur ngaktifake scan jero kanggo Recovery swara. Sawisé iku, klik ing Mulai kanggo miwiti proses mindhai.

Langkah 3. Crosscheck lan mulihake file

Gumantung saka ukuran volume file bisa njupuk dawa kanggo mindhai. Go liwat file mbalekake kayata gambar lan dokumen. Sampeyan bakal bisa ndeleng kualitas. Banjur wenehi tandha ing file sing dipengini banjur klik Pulihake. Simpen ing beda saka sing mbalek maneh wong-wong mau.

Langkah sing ndhuwur uga padha karo sing saka Mac.

Top