Kabeh TOPICS

+

Kabeh sing perlu kanggo ngerti bab pemisahan sistem EFI

Pemisahan sistem EFI kang uga diarani minangka pemisahan ESP minangka standar sing wis dikembangaké kanggo nggawe manawa hard drive uga piranti panyimpenan njaba kayata ngalangi negara drive bakal karo Unified Extensible firmware Interface sing uga diarani minangka UEFI lan iki ngenalaken karo pemisahan GPT sing dikenalaké dening Intel Corporation.

Tujuan sistem

Sistem wis ngenalaken kanggo nggawe manawa loader boot sing wis ditempelake ing ndadekake manawa perangkat kukuh UEFI kathah OS uga keperluan liyane sanalika sistem wis diwiwiti. Ing ESP format nggunakake file sistem kang sarana adhedhasar sistem file FAT lan kanggo alesan sing padha iku kanggo nyatet sing pengguna ngirim uga priksa manawa sistem file specification iki dianggep beda saka FAT specification asli. Boot loader uga ndadekake manawa sistem kathah file sing dibutuhake kanggo dimuat sadurunge proses boot jangkep. Saliyane kanggo kabeh iku uga kanggo nyatet sing pengguna ngirim uga priksa manawa kasalahan sing duwé pranala menyang miwiti munggah lan keperluan uga mantun nggunakake sistem boot iki. Ing cendhak boot loader iku bagéan perlu OS kang ndadekake manawa paling apik lan negara saka pengalaman seni apa wis kasedhiya kanggo pangguna ing hubungan kanggo sistem.

Apa pemisahan sistem EFI

Nggunakake sistem file EFI soko sing bedo saka sistem kanggo sistem lan kanggo alesan sing padha iku uga kanggo nyatet sing Linux, Windows lan Mac malah duwe cara dhewe nambani karo program nanging manawa kabeh telung ndhukung program kanggo lengkap ngluwihi lan priksa manawa sing paling lan negara saka layanan seni kasedhiya kanggo pangguna ing gati. Ngisor iki ringkesan digunakake kabeh OS kasebut ing kombinasi karo pemisahan sistem EFI.

  1. Linux
  2. Tak 2 lan elilo sing loro Managers boot UEFI sing digunakake kanggo OS Linux. Tanpa matesi kanggo pemisahan EFI utama utawa sistem file Managers boot iki bisa nggawe manawa gambar kernel lan system utilities liyane sing diakses ing proses sing dianggep dadi sing paling apik lan negara seni ing gati. Ing EFI boot taksih arupi seratan rintisan uga bagéan sing iku bakal dianggep nalika nerangake Linux kernel kang ndadekake manawa OS boot loader digunakake ing baris karo syarat sistem lan loader boot tradisional ngalahake kang padha bebarengan digunakake dening sistem MBR. Punika mila cetha yen Linux uga wis dianggep sistem file MBR minangka kuna lan gawe wis digawe manawa OS ditransfer menyang GPT pemisahan lan Empu pemisahan sistem EFI.

  3. Windows
  4. Persyaratane windows sing Luwih beda saka sekat sistem EFI asli minangka ndhesek penggunane sing boot loader kanggo diinstal ing pemisahan page drive kang mesthi ora requirement pemisahan sistem EFI asli. Printah ing 32 dicokot lan 64 dicokot OS uga beda-beda ing gati lan priksa manawa pemisahan diakses ing anyar 64 dicokot OS pengguna perlu kanggo nggawe manawa mountvol / s printah iki mbukak supaya genti konfigurasi kang bakal nggawe manawa boot loader mung kathah sing file sing dibutuhaké déning penggunane lan keperluan liyane sing dipatèni.

  5. Apple-Intel
  6. Ing Mac lan Intel sistem branded pengguna perlu kanggo nggawe manawa paling apik lan negara saka layanan seni diakses dening nggawe manawa pemisahan EFI wis ora digunakake kanggo booting sistem. Karo referensi kanggo OS sing ing diskusi kang menehi saran kanggo nggawe manawa sarana sistem EFI digunakake kanggo tataran nginggilaken lan nganyari sing dikirim dening perusahaan kanggo nggawe manawa OS dianyari ing rutin. Kanggo mbukak OS ing mode perangkat kukuh lampu kilat kang menehi saran kanggo nggawe manawa direktori EFI / APPLE / FIRMWARE digunakake kanggo nggawe manawa needful wis rampung ing proses paling. Siji kasunyatan luwih menarik ing hubungan menyang EFI lan Mac iku malah yen pengguna mbusak pemisahan EFI sistem isih bakal boot nanging ing nalisir nginggilaken sistem bakal gagal supaya sistem ora bisa nganyari kantos pemisahan EFI wis reconfigured.

Carane kanggo mbusak pemisahan sistem EFI

Kanggo sawetara kedhaftar Jeksa Agung bisa ngetokake iki bisa dadi wigati minangka pilihan iki kadhangkala grayed metu lan penggunane anyar kuwatir bab kesehatan disk lan status saiki.

All you need to know about the EFI system partition

Iku uga diarani pemisahan minangka protèktif kang Manajemen windows disk ora bisa mbusak nanging ora padha sumelang ing bab Jeksa Agung bisa ngetokake minangka ana sawetara cara kanggo nggawe manawa pemisahan wis dibusak lan pemisahan diwaca digawe ing gati. Supaya manawa needful wis rampung kang menehi saran kanggo nggawe manawa proses ngisor iki Applied kanggo njaluk asil sing dipengini ing proses cepet lan gampang:

  1. Nomer disk saka ngendi pemisahan kanggo dibusak iku bakal nyatet kanggo referensi minangka iki bakal teka menyang karya sesampunipun ing proses iki:
  2. All you need to know about the EFI system partition

  3. Command prompt banjur bakal kabuka minangka admin kanggo nerusake luwih ing gati:
  4. All you need to know about the EFI system partition

  5. Printah diskpart banjur ditulis sanalika jendhela njedhul munggah:
  6. All you need to know about the EFI system partition

  7. Printah dhaftar disk banjur digunakake kanggo nggawe manawa kabeh sekat sistem dadi katon liwat antarmuka DOS:
  8. All you need to know about the EFI system partition

  9. Ing pilih disk # marang # punika diganti karo nomer disk sing bakal dibusak metu, iku nomer sing padha iki nyatet ing langkah pisanan:
  10. All you need to know about the EFI system partition

  11. Printah resik banjur bakal diwènèhaké kanggo nerusake luwih ing gati:
  12. All you need to know about the EFI system partition

  13. Minangka langkah pungkasan pengguna perlu kanggo nggawe manawa printah metu diwenehi kanggo nutup pituduh lan kanggo ngrampungake proses ing lengkap:
  14. All you need to know about the EFI system partition

Top