Kabeh TOPICS

+

3 Cara Pemisahan Lan Hard Drive njaba

Hard disk drive panyimpenan seluler sing disambungake menyang komputer nggunakake kabel USB utawa liwat cara nirkabel. Piranti iki kurban panyimpenan ekstra menyang komputer. Ana sawetara drive external ing pasar karo kapasitas beda. Nalika sampeyan tuku piranti lunak iki padha biasane teka salah siji ing format NFTS, kang windows kompatibel. Ana uga HFS + kompatibel karo sistem operasi Mac. Sampeyan bisa uga tuku siji sing format FAT sing kompatibel karo sistem operasi apa wae.

Alasan pemisahan lan disk drive hard

Sasampunipun mundhut hardisk ora nggunakake tanpa pembagian iku. Pembagian dibagi memori hard disk drive menyang bagean. Kene alasan apa pembagian ing hard disk eksternal penting banget.

  • Iku ndadekake iku bisa nggunakake macem-macem sistem operasi. Iki efektif wiwit sampeyan bisa pemisahan babagan pisanan ing NTFS format sing kompatibel karo windows lan babagan liyane dadi HFS + kanggo bisa digunakake karo Mac OS.
  • Pembagian uga eases ngatur file. Sampeyan bakal bisa kanggo ngatur file musik, video, dokumen, lan akeh liyane ing perangan beda. Ing mengkono iku bakal gampang kanggo nggoleki file.
  • Nyuda mundhut data nalika ana sistem kacilakan. Nalika sampeyan nyimpen data ing sekat beda bakal luwih gampang kanggo sampeyan ngowahi format pemisahan tanpa nggowo pengaruh karo data terkenal.
  • Iku uga penting banget yen panjenengan arep kanggo nggolongake boot drive sistem operasi beda. Sampeyan bakal nggolongake file windows ing salah siji pemisahan, file Linux ing liyane lan mac ing pemisahan liyane.

Popular Softwares pembagian

Sawise ngerti pinunjul saka pembagian hard disk drive, sampeyan uga kudu ngerti carane pemisahan wong. A cara profesional saka misahake panyimpenan saka hardisk dening nginstall software kanggo komputer. Kanggo ease wektu arep kabeh liwat Internet looking for alat pembagian, sampeyan bisa salah siji nggunakake sembarang iki telung piranti lunak.

  1. Pemisahan Easeus Master Ngarep Edition
  2. Alat iki ngidini sampeyan nggawe lan ngowahi ukuran pemisahan harddisk èksternal panjenengan. Lunak perangkat sing aman iki gampang banget kanggo nggunakake. Iku uga ngijini sampeyan kanggo mindhah, nyalin mbusak lan sekat format hard drive njaba Panjenengan. Iku lunak dipercaya lan Versatile sing bisa digunakake kanggo dados setunggal lan ngowahi ukuran sekat tanpa loosing data. Piranti lunak iki kompatibel karo Windows 8, Windows 8.1, Vista, Windows XP lan 7.EaseUs master macem-macem basa kayata Inggris, Polandia, Saksa Spanyol lan akeh liyane.

    Pros

    • Wis antarmuka pengguna gedhe
    • Iku bisa ngowahi Master Boot Rekam kanggo GPT
    • Wis fitur-fitur pemisahan API

    Cons

    • Iku ora duwe versi hotspot
    • Iku ora bisa nindakake Recovery CD.
  3. Pemisahan Wisaya MiniTool
  4. Alat kuat banget dipercaya awit iku ngidini sampeyan pemisahan panyimpenan njaba, ngowahi ukuran, dados setunggal sekat, mbusak, ndhelikake, salinan, mindhah, Ngonversi dhaftar telas. Nawakake sampeyan macem-macem saka sudhut opsi sing bisa nggunakake tanpa looking for wae assistant liyane. Piranti lunak iki bisa didownload menyang versi paling anyar saka sistem windows operasi. Nanging ndhukung versi paling anyar. Uga ndhukung sistem file FAT lan NTFS. Download piranti lunak iki lan nggunakake aplikasi iku kanggo nggawe sekat ing drive dipindhah.

    Pros

    • Iku kompatibel karo gropyokan drive
    • Wis loropaken antarmuka panganggé
    • Bisa ndandani Master Boot Records lan GPT
    • Iku cepet lan efisien

    Cons

    • Iku ora bisa waras data
  5. Pemisahan AOMEI Assistant Standard edition
  6. Iki lunak pemisahan panganggo liyané sing bisa digunakake kanggo pemisahan hard drive èksternal panjenengan. Iku uga ngijini sampeyan kanggo nggawe, mbusak, mindhah, ngluwihi lan gabungno sekat. Piranti lunak iki uga tumindak minangka piranti lunak Recovery data yen data ngeculke ing sekat. Nalika nerangake kompatibilitas, iku wis ndhukung windows 8, Windows 8, Windows 8.1, Vista, XP Windows 7 lan paling anyar versi windows 10.

    Pros

    • Iku gampang kanggo nggunakake
    •  Wis macem-macem saka sudhut pribadi
    •  Iku performs Recovery pemisahan

    Cons

    • Versi free wis watesan
    • Kloning saka njaba karo GPT iku cumbersome.

    Saiki ngijini duwe dipikir ing carane pemisahan hard drive karo nggunakake telung piranti lunak

Nggunakake Easeus Master pemisahan

Langkah 1. Download pemisahan Master Easeus menyang komputer lan nginstal. Sampeyan bisa ge yen saka website resmi sawijining.

Langkah 2. Sambungake hard disk drive piranti menyang komputer nggunakake kabel USB. Langkah 3. Bukak program ing komputer lan ngenali hard drive èksternal panjenengan. Klik-tengen ing hard drive lan pilih nggawe pemisahan. Ing jendhela cilik sing bakal pop munggah pilih jeneng saka pemisahan lan menehi ukuran pemisahan.

Langkah 4. Baleni prosedur padha ndhuwur kanggo nggawe pemisahan liyane. Yen wis rampung, sampeyan bakal duwe bagean ing hard drive. Ing sisih ndhuwur kiwa jendhela, klik ing Aplikasi kanggo nyimpen owah-owahan.

Nggunakake pemisahan Wisaya MiniTool

Langkah 1. Download piranti lunak kanggo komputer lan nginstal. Banjur nyambung hard disk drive piranti menyang komputer.

Langkah 2 . Bukak program lan milih hard disk drive ing jendhela program lan klik ing nggawe ing toolbar.

Langkah 3. Menehi specifications pemisahan kayata; sistem file, huruf Drive, klaster ukuran lan ukuran pemisahan klik ing OK.

Langkah 4.  Go kanggo alat bar lan klik ing aplikasi kanggo nggawe sekat .
Nggawe pemisahan nggunakake alat iki prasaja lan cepet.

Nggunakake pemisahan AOMEI Assistant

Langkah 1. Download AOMEI pemisahan Assistant menyang komputer lan miwiti. Banjur nyambung hard disk drive nggunakake panyambungan tengen kayata kabel USB.

Langkah 2.   Sabanjure, klik-tengen ing papan unallocated hard disk drive lan klik ing nggawe pemisahan . Ing jendela anyar nemtokake ukuran pemisahan sing arep nggawe. Sampeyan uga ngirim jeneng drive lan nerusake kanthi ngeklik Ok

Langkah 3 . Gumantung ing specifications sampeyan wis milih nomer saka sekat bakal katampil ing program. Banjur klik ing aplikasi lambang kanggo nggawe sekat ing HDD Panjenengan.

Top