Kabeh TOPICS

+

Top 10 Tips kanggo olèhé digitalisasi berkas 8mm Videos

Ana akeh alasan kanggo ngowahi kaset 8mm menyang file digital, padha luwih gampang kanggo nuduhake, luwih gampang kanggo nyimpen lan ngatasi masalah degradasi sing medium tape ciloko saka, nanging nalika proses nyata njupuk video saka tape menyang wangun digital ing komputer wis nyedhaki suta, njupuk asil paling apik saka proses ora. Kene sawetara tips kanggo nggawe manawa file digital mlayu susul-susulan pengeling-eling lan acara dijupuk ing film ing kualitas paling bisa kanggo mesthekake terus kesenengan offline.

1. Priksa manawa piranti Jupuk lan camcorder sing disambungake kanthi bener.

Iki tenan penting kanggo njamin sampeyan ora sampah akèh wektu, sing biasane bisa weruh yen video wis disambungake kanthi bener ing piranti alus sing dijupuk amarga ana gambar video, nanging yen sampeyan tindakan kaya kula, sampeyan kudu swara bisu nalika mengkono jinis iki barang-barang, supaya ora njupuk sambungan audio tengen bisa gampang ora kejawab. Nggawe kurva manawa connecters audio kanthi aman, utamané yen sampeyan nggunakake RCA kanggo 3.5mm plug adaptor lan sak teruse, bisa nylametaké panjenengan jam redoing file video bisu.

connection

2. Gambar Quality

Iki pilihan utama ing proses dhigitalisasi, file uncompressed sing gedhe, bab 13GB per jam saka tape, salawasé panyimpenan punika relatif mirah dina iki, yen sampeyan duwe perpustakaan wujud video iki bisa dadi Jeksa Agung bisa ngetokake. Nggunakake komprèsi wae ing file video nduwe pengaruh negatif ing kualitas pokok video sing mrodhuksi file, lan supaya iku penting kanggo ati-ati format apa sampeyan milih yen sampeyan ora tancep karo file uncompressed basa. Kanggo paling kahanan, MPEG-2 ing bitrates saka 4000 utawa luwih pametumu file size cukup - bab DVD (4GB utawa supaya) saben jam saka dawane - salawasé isih ngramut kualitas kanggo video mburi.

encoding-setup

3. ngeker raga file

Nalika sampeyan duwe file digital, kang bisa nggodha kanggo mung Ngonversi menyang DVD lan lali bab iku, nanging iki ora kudu Cara paling apik kanggo ngreksa pengeling-eling. Iki utamané bener yen sampeyan pindhah menyang alangan njupuk ing format dibukak manèh, sampeyan bakal arep netepi file aman.

Ngeker raga file asli, kerep diarani minangka master, wangun apa wae sing digawe ing, iku paling laku, sampeyan bisa seneng DVD sampeyan nggawe saka iku, nanging tetep asli ing hard disk, bisa karo salinan serep ing liyane drive, agawé file sing aman lan sampeyan bisa recreate sing DVD sembarang wektu ngirim apa kelakon kanggo iku.

4. Digital 8 Camcorders

Yen sampeyan duwe Digital 8 camcorder sampeyan bisa nggunakake aplikasi iku kanggo input file 8mm ana menyang format digital malah luwih gampang, mung pancing nganti PC karo kabel kasedhiya, file bakal output ing DV format AVI kang lossless lan sing paling kualitas. Pilihan iki mung migunani yen sampeyan wis duwe camcorder Digital8, temenan, Nanging cara banget trep lan prasaja kanggo njaluk file dhateng komputer, supaya yen sampeyan perlu tuku hardware apa tho, a camcorder digital8 digunakake bisa dadi kamungkinan.

sonytr8

5. Edit video

Nalika sampeyan wis diowahi file kanggo digital, gumantung ing apa lunak sing nggunakake kanggo luwih ngapusi wong-wong mau kanggo ngobong kanggo DVD lan sak teruse, sampeyan bisa uga kudu opsi editing, utawa akses menyang piranti lunak editing spesialis uga. Kene iku penting kanggo njupuk kauntungan saka iki, sampeyan bisa ilang clip yen sampeyan kelalen kanggo nguripake camcorder mati lan rampung munggah karo 6 menit saka dawane saka sepatu, iku ora bakal ora kejawab! Yen sampeyan nggunakake tip ngeker raga ndhuwur, sampeyan bisa mesthi, supaya dawane utuh ing file master, nanging nalika panggolekan iku dhateng DVD utawa wangun liya sing nuduhake kanggo wong liya, nyoba lan ngowahi metu kabeh kesalahane lan irrelevancies kita tansah mungkasi munggah motret. Ora mung iku bakal nyimpen carane akeh DVDs sampeyan mungkasi munggah gadhah kanggo diobong, iku bakal nggawe pengalaman ndeleng luwih nyenengake banget.

editingpp

6. Research

Akeh wong sing mikir sing ngimpor video 8mm dhewe ngluwihi wong-wong mau lan katon kanggo perusahaan spesialis kanggo nindakake iku mau, kang asring cukup larang regane. Iku worth mriksa metu mung carane gampang kanggo nggunakake, lan cilik biaya, hardware sing dibutuhake kanggo ngowahi tape kanggo digital bener iku, ing donya iki mayoritas kita duwe akses menyang komputer karo kathah kacepetan lan panyimpenan, gampang bisa kanggo nangani proses, supaya sadurunge ngirim mati tumpukan saka kaset, iku uga worth a dipikir sethitik ing biaya kang mengkono iku dhewe. Sampeyan uga kaget.

7. Mikir ahead

Yen sampeyan planning ing panggolekan kabeh file diowahi dhateng DVD kanggo offline, nggawe manawa file ana ing resolusi cocok, piranti lunak bakal ngijini sampeyan kanggo Pick luwih utawa kurang wae kombinasi pigura tingkat lan résolusi sing arep, Nanging yen video ngarep sistem adhedhasar NTSC, banjur nggunakake format adhedhasar NTSC kanggo MPEG-2 file kanggo miwiti karo, padha yen sampeyan duwe peralatan PAL, nggunakake setelan PAL, iku mung siji kurang bab alamat mengko.

think-ahead

8. Aja wedi kanggo nyetel file

Yen sampeyan duwe versi digital anyar saka video, muter mau. Waca apa padha katon kaya ing wangun padha page ana, minangka iki kamungkinan file kualitas sing bakal duwe wong ing sembarang titik. Nyimpen salinan kanggo arsip, nanging yen ana apa-apa sing ora seneng karo, aja wedi kanggo nyetel. Paling dina iki, malah sing gedhe-gedhe free lunak editing, ngijini sampeyan kanggo nyetel vibrancy werna lan tonality, padha malah bisa kurban solusi gandum utawa distorsi sing bisa ningali. Sadurunge panggolekan film iki metu kanggo wong kanggo ndeleng, nyoba lan nggawe wong katon paling padha bisa. Tansah arsip kanggo asli yen sampeyan pengin, nanging salah siji sing keuntungan saka medium digital punika kemampuan kanggo ngapusi werna lan aspèk kanggo nambah mau, gampang lan cepet. Ora ditolak lewat sing aspek saka keuntungan saka apa sing dilakoni.

color-correction

9. Tambah judhul kanggo DVD kang

Nalika panggolekan klip dhateng DVD kanggo wong kanggo katon ing, ora lali kanggo nambah sawetara gelar-gelar dhumateng DVD, supaya wong ngerti apa lagi ningali. Kabeh nanging piranti lunak sing paling dhasar kasedhiya kanggo nindakake file video menyang DVD sing bisa diputer ing ngendi wae nduweni kemampuan kanggo nggawe judhul prasaja lan labels kanggo bagean saka DVD, iki ngidini pamirso kanggo ndeleng lokasi saben clip teka saka, wektu, panggonan kang ana ing iku, iki utamané migunani kanggo pointing metu anggota kulawarga utawa kanca klip lawas sing mbok menawa wis Sampeyan liwati langsung utawa mung ilang tutul liwat taun.

dvd-titles

10. Tambah sawetara Swara

Yen sampeyan are looking ing Simpenan luwih tuwa, iku kamungkinan sing wis ora ana swara ing kabeh, ing ngono iku apike kanggo nambah soko klip yen sampeyan duwe wong ing komputer. Ana, sawise kabeh, ora-klik klik projektor minangka soundtrack nalika sampeyan are looking ing file digital! Nambah ing sawetara music, ngrekam voiceover utawa ing cara becik kanggo nambah sawetara kapentingan ekstra menyang dawane diowahi, lan karo judhul, lunak ndadekake banget gampang kanggo nggawe.

audioee

Top