Kabeh TOPICS

+

Apa AVCHD Gambar?

AVCHD stands for Advanced Video Coding High Definition. Iku format kanggo ngrekam digital lan puter maneh High Definition Video. Nanging cathetan 1080i lan 720p sinyal dhateng media tartamtu nggunakake teknologi codec Highly efisiensin. Iki melu dikembangaké déning Panasonic lan Sony. Ing taun 2006, perusahaan dikembangaké AVCHD dienggo ing camcorders konsumen dhuwur definisi. Ing taun 2007, loro Panasonic lan Sony dirilis AVCHD konsumen camcorders page. Ing 2011, ing specification AVCHD dibenakake kanggo kalebu loro mode anyar - 1080-line 50-pigura / s lan 60-pigura / s. Mode mentas ngumumaké mbutuhake kaping pindho ing tingkat data saka mode sadurungé.

Kanthi nggunakake format AVCHD, sampeyan bisa ngobong video definisi dhuwur kanggo DVD disc standar. Mengko sampeyan bisa muter sing DVD disc ing disk pamuter Blu-ray. Mangkono sing ora kudu duwe Blu-ray disc burner kanggo seneng video dhuwur definisi ing Blu-ray disc player. Video AVCHD uga bisa outputted kanggo TV liwat kabel utawa komponen HDMI hasil. Iku uga bisa ditransfer lan viewed menyang komputer.

Part 1: Apa ing file AVCHD?

AVCHD migunakake MPEG - 4 AVC / H.264 standar kanggo komprèsi video sing ndhukung macem-macem standar, High Definition, lan resolusi video Gêsang. Nanging ndhukung loro Dolby AC-3 lan uncompressed linear PCM kanggo komprèsi audio.

File AVCHD kasusun saka audio direkam lan video karo subtitles lan lepen ancillary liyane. Iki sing multipleks menyang stream transportasi MPEG lan disimpen ing media minangka file binar. Sistem file, kertu memori lan HDDs nggunakake FAT lan cd optik nggunakake UDF utawa ISO9660.

Loro saka sawetara beda, sistem berkas AVCHD asalé saka Blu-ray disc specification. Contone iku ngompliti Warisan 8.3 file sistem jeneng nalika disk Blu-ray migunakake berkas dawa.

Format video

AVCHD ndhukung macem-macem résolusi lan mindhai cara video nanging sing paling saka camcorders ndhukung mung sakepel saka video lan audio format diijini ing standar AVCHD.

Interlaced Video: AVCHD ndhukung loro AVCHD-SD utawa Standard Definition lan AVCHD 1080i utawa High Definition interlaced video nalika AVCHD 1080i cumawis paling AVCHD camcorders.

Video maju-scan : AVCHD ndhukung 720-line mode ngrekam maju ing pigura tarif saka 24 lan 60 frame / s kanggo 60 model Hz lan 50 pigura / s kanggo 50 model Hz.

Audio Format

Paling saka camcorders AVCHD nggunakake Dolby Digital (AC-3) rencana komprèsi lan stereo lan multichannel loro audio wis didhukung. Owahan tingkat audio data saka 64Kbit / s kanggo 640Kbit / s nanging prakteke 256 kbit / s lan 384 kbit / s sing biasane digunakake.

AVCHD Format Ringkesan:

avchd-format-1

avchd-format-1

Part 2: codec Kasedhiya kanggo AVCHD

FFmpeg

Iku kalebu decoder AVCHD ing perpustakaan libavcodec sing digunakake dening ffdshow, koleksi sumber free lan mbukak codecs kanggo Windows.

CoreAVC

Iku bener decoder H.264 nanging uga bisa maca sandi AVCHD uga sawetara format H.264 liyane.

GStreamer

Migunakake libavcodec kanggo maca sandi AVCHD ing Linux, BSD, OS X, Windows lan Solaris.

Part 3: Carane puter maneh file AVCHD?

Berkas AVCHD bisa diputer maneh ing macem-macem cara. Kita bakal ngrembug telu mau kene:

Playback langsung

Sampeyan bisa nyambung camcorder langsung karo TV karo diwenehake HDMI kabel utawa komponèn-video kabel lan puter maneh AVCHD video langsung ing TV. Mangga tindakake langkah ing ngisor iki:

Wigati: televisi Panjenengan kudu dadi TV High Definition dilengkapi karo terminal input HDMI

  1. Pateni camcorder lan TV nalika nggawe sambungan
  2. Nggunakake dhuwur definisi kabel HDMI ing diwenehake kanggo nyambung camcorder karo TV.
  3. avchd-direct-playback

  4. Uripake TV. Ngganti input video ing TV menyang terminal sing padha ing sing disambungake kabel.
  5. Nguripake camcorder lan nyetel menyang puter maneh film yen dibutuhake.

AVCHD Disc

Cara liya kanggo puter maneh video AVCHD kanggo ngrekam video dhateng DVD banjur video sing bisa diputer maneh nggunakake Blu-ray pemain disk utawa ing PlayStation 3 game console. Wondershare Nitahake DVD minangka conto saka jinis kuwi nitahake DVD. Karo alat iki sampeyan bisa ngobong sembarang video, audio utawa format gambar DVD. Mung tindakake langkah ing ngisor iki:

Langkah 1 Impor / Tambah Videos

Klik ing Impor kanggo nambah file video. File ditambahaké ditampilake minangka ukuran medium lambang utawa cilik ing sisih tangan kiwa panel. Utawa sampeyan uga bisa nyeret lan nyelehake video dhateng kanggo nambah video. Kanggo nambah macem-macem file mbaleni langkah iki.

Download Win Version Download Mac Version

burn avchd to dvd

Langkah 2 Sunting Videos yen dibutuhake

Yen sampeyan perlu ngedit klik video ing Pencil icon sisih kiwa file video utawa klik-tengen ing video banjur pilih pilihan editing. Skip langkah iki yen sampeyan ora perlu ngowahi wae.

burn avchd to dvd

Langkah 3 Cithakan Ngatur DVD lan menu

Klik ing tab Menu. Ana sampeyan bakal nemokake pilihan ngundhuh Cithakan tambahan yen sampeyan ora nemokake sembarang cithakan cocok kanggo video.

Sawise sampeyan bisa nindakake sawetara tugas tambahan kanggo finalize DVD kaya nambah musik latar mburi, nulis sawetara teks ing menu, ngganti thumbnail bab lan akeh liyane.

burn avchd to dvd

Langkah 4 Preview project DVD

Pindhah menyang tab Preview kanggo pratinjau DVD mung sadurunge kobong dhateng DVD disc. Priksa manawa kabeh efek wis dijupuk Panggonan sing wanted.

burn avchd to dvd

Langkah 5 video Burn lan foto kanggo DVD

Akhire iku wektu kanggo ngobong disk. Sampeyan bisa ngobong njaba utawa nyimpen gambar ISO lan nggawe folder DVD. Pilih standar TV: NTSC utawa PAL ing pilihan.

burn avchd to dvd

Playback komputer

Yen hardware komputer lan sistem operasi ndhukung video AVCHD sampeyan kudu pamuter kanggo puter maneh video AVCHD ing komputer. Ana sawetara pemain kasedhiya ing pasar kanggo muter video AVCHD. Tipe kuwi Wondershare Player. Kanggo muter video AVCHD ing Wondershare Player tindakake langkah ing ngisor iki:

Langkah 1 download, nginstal lan miwiti Wondershare Player

Download Wondershare Player saka website resmi Wondershare banjur tindakake pandhuan ing onscreen kanggo nginstal ing komputer lan bukak pamuter.

avchd playback

Langkah 2 Setel setelan pamuter

Pencet F5 kanggo ngganti setelan gawan. Setelan sing kategorinipun ing Lowongan minangka Umum, Play, Asosiasi, Hot Key, Snapshot, Update.

avchd playback

Langkah 3 Tambah file video kanggo muter

Kanggo nambah file video sing bisa langsung nyeret lan nyelehake file sing dhateng playlist utawa klik Mbukak File navigasi menyang lokasi ing ngendi video uripe, banjur klik file target kanggo mbukak.

avchd playback

Langkah 4 Ngontrol Play ing

Nalika video lagi diputer sampeyan bisa ngontrol puter maneh. Klik-tengen ing panel lan panel kontrol bakal katon. Saka ing kono sampeyan bisa ngontrol muter, nambah subtitles utawa mbukak file video liyane. Nglayang ing ndhuwur bakal nimbulaké bar kontrol kanggo pop munggah. Saka ing kono sampeyan bisa milih layar wutuh, setengah layar play lan liyane.

avchd playback

Part 4: Carane Convert file AVCHD karo Wondershare Video Converter Ultimate

Ngonversi file AVCHD kanggo format liyane sing kudu rate kuat lan dipercaya. Wondershare Video Converter Ultimate Punika temtunipun antarane wong-wong mau. Wondershare Video Converter Ultimate Kasedhiya kanggo loro Windows lan Mac OS X. Sampeyan bisa tuku rate saka website resmi Wondershare. Sampeyan uga bisa ngundhuh versi nyoba rate ing. Fitur tombol Wondershare Video Converter Ultimate sing:

  1. Menehi 30x konversi luwih cepet saka pribadi konversi liyane kasedhiya ing pasar.
  2. Iku bisa ngowahi file video kanggo sakbenere sembarang format.
  3. Bisa nransfer file video diowahi kanggo piranti liyane nggunakake jaringan Wi-Fi.
  4. Bisa ngobong file video kanggo DVDs.
  5. Bisa uga ngowahi file video sadurunge konversi.
  6. Iku uga bisa ngundhuh video YouTube karo mung siji klik.

Ayo kang ndeleng langkah dening prosedur langkah kanggo Ngonversi lan AVCHD file kanggo format liyane.

Langkah 1 Download, nginstal lan miwiti Wondershare Video Converter Ultimate

Download banjur tindakake pandhuan ing layar kanggo nginstal instruction Wondershare Video Converter Ultimate ing komputer. Nalika instalasi lengkap mbukak rate ing.

convert avchd

Download Win Version Download Mac Version

Langkah 2 Tambah / Impor file AVCHD

Pilih tab Convert banjur nambah file / ngimpor rong cara. Cara sing pertama iku kanthi ngeklik ing tombol file Tambah ing sisih ndhuwur kiwa utawa ing tengah panel lunak. Jendhela Open anyar bakal katon. Saka ing kono sampeyan bisa nelusuri ing lokasi ing ngendi file uripe banjur milih file lan klik Mbukak.

convert avchd

Cara liya iku malah luwih gampang. Mung mbukak direktori ngemot file video lan banjur mung seret saka direktori lan selehake panel lunak. Sampeyan uga bisa nambah macem-macem file bebarengan.

convert avchd

Langkah 3 Pilih format output

Saiki sampeyan kudu milih format output pilihan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngeklik ing dhaptar gulung-mudhun Output Format ing sisih tengen panel. Wondershare Video Converter Ultimate Ndhukung sawetara saka sudhut format Ngonversi file video AVCHD Panjenengan. Sampeyan uga bisa ngowahi file video kanggo jinis piranti tartamtu kaya iPad2, Samsung Galaxy S4, Windows Lumia 900 etc.

convert avchd

Ngonversi Gambar ing

Saiki sampeyan mung kudu klik tombol Convert ing sudhut ngisor-tengen layar. Enteni nganti konversi lengkap. Wektu kanggo ngrampungake konversi bakal tansah gumantung ing ukuran lan nomer file sing nindakake.

convert avchd

Sawise konversi lengkap sampeyan bisa nemokake lokasi file diowahi kanthi ngeklik ing tombol Open Folder ing sisih ngisor layar. Sampeyan uga bisa nggenti lokasi saka ing kono sadurunge konversi.

convert avchd

Top