Kabeh TOPICS

+

PAL / NTSC

1. Convert NTSC kanggo Pal
2. Convert PAL kanggo NTSC
3. PAL utawa NTSC
Home> Resource > DVD > NTSC vs PAL - Kabeh babagan NTSC lan PAL

NTSC vs PAL - Kabeh babagan NTSC lan PAL

Wondershare Video Converter
Ultimate DVD lan solusi video sing ngijini sampeyan ngowahi video lan DVDs ngarep kanggo video ing format wae 30x luwih cepet saka sadurunge; diobong video kanggo DVDs. Mangerteni liyane >>
Wondershare DVD Creator
Diobong wae video, audio utawa format gambar DVD ing wektu ora. Nyimpen Film favorit Hollywood utawa nggawe karya dhewe. Mangerteni liyane >>

Donya kebak standar bertentangan kanggo saben produk lan TV ora ana sing istiméwa. Saora-orané saiki kita kudu mung telung standar TV utama ing donya: PAL (Phase Gantian Garis), NTSC (Komite Standar Nasional Television) lan SECAM (Séquentiel couleur à mémoire, Prancis "Warna Urut-urutan karo memori"). Artikel iki bakal weruh apa sing beda antarane PAL lan NTSC.

Apa NTSC lan PAL

NTSC sistem televisi analog sing utamané dipigunakaké ing Amérika Lor. Ing Maret 1941, Komite Standar Television Nasional Amerika Serikat ditanggepi standar technical kanggo televisi ireng-putih. Ing taun 1950, Komite standarisasi televisi werna lan disebut iku NTSC saka taun 1953. Ing standar NTSC, sinyal sing ditularaké ing 30 frame per detik lan 525 garis scan individu kanggo saben pigura.

PAL mengko dikembangaké saka NTSC kanggo televisi werna ing awal. PAL wis dirancang kanggo kompatibel karo frekuensi Gambar Eropah 50 lapangan per detik (50 hertz), uga supaya saperangan drawbacks saka NTSC, kalebu muni werna owah-owahan ing kahanan transmisi miskin. SECAM iki mangkono dikembangaké mengko. Ing PAL, 25 pigura sing ditularaké saben detik, lan saben pigura wewenang dening 625 garis scan individu.

Supaya apa sing beda antarane PAL lan NTSC? Beda utama pigura tingkat lan résolusi. Standar NTSC migunakake 30 fps, nalika PAL 25 fps. Mulane, NTSC ing teori menehi gerakan rada lunyu ngungkuli PAL. Kanggo resolusi,

PAL DVD utawa NTSC DVD

Senajan beda saka PAL lan NTSC sing cilik, ana inconveniences amba kanggo cd DVD. Film utawa video bisa disimpen ing DVD ing salah siji saka loro Résolusi: 720 x 576 piksel (PAL DVDs), utawa 720 x 480 piksel (NTSC DVDs), lan karo macem-macem tarif pigura kaya 24, 25, lan 30 fps. DVD pamuter maos data ing DVD disc lan format iku jumbuh kanggo saiki ing salah siji PAL utawa NTSC TV pesawat. DVDs PAL duwe kauntungan milutaken liwat DVDs NTSC amarga PAL DVD piksel luwih saka résolusi (720x576 vs 720x480).

ntsc vs pal dvd

Umumé, DVD pamuter NTSC mung bisa muter NTSC DVD cd. Nanging ana uga pemain DVD sing ndhukung kaping sistem televisi, kalebu PAL, SECAM lan NTSC. Pilih PAL DVD nengen utawa NTSC DVD sadurunge manggonake supaya, utawa nggunakake gedhe video rate kanggo ngowahi PAL DVD kanggo NTSC DVD , yen perlu.

Download Free Wondershare Video Converter

Download Win Version

Contone, kabeh DVDs saka Eropah ing umum teka ing format PAL lan wilayah 2 utawa 0. Yen sampeyan arep muter mau ing Amerika Serikat (wilayah 1), sampeyan kudu mbusak kode wilayah lan muter karo pamuter DVD kompatibel (ndhukung NTSC standar tinimbang PAL.)

PAL lan NTSC Negara

Waca PAL lan NTSC map kanggo pangertosan umum distribusi ing donya.

pal ntsc dvd

Saiki ngisor iki dhaptar negara nggunakake PAL, SECAM lan NTSC. Yen sampeyan arep kanggo tuku film DVD, waca standar TV sing negara migunakake.

pal vs ntsc

-Produk pitakonan? Nganggo langsung menyang Team Support kita >>

Top